Kaikki artikkelit

8 työkalua ja vinkkiä englannin kielen itseopiskeluun

On aika kysyä itseltäsi: Kuinka itsevarma olet?

Vastauksesi pitäisi olla: Täysin itsevarma.

Jos tämä pitää paikkansa kohdallasi, tiedät, että voit varmasti oppia englantia itse, eikö?

Sepä hienoa! Mihin tahansa menetkin, englannin kieli on sinun paras aseesi (työvälineesi) muiden kanssa kommunikoidessasi.

Jos uskot itseesi, voit jättää kaikki kalliit englannin kielen kurssit ja valtavat tekstikirjat välistä ja kokeilla opiskella omalla tavallasi.

Miksi kokeilla englannin kielen itseopiskelua?

Monet englannin kielen oppijat tuntevat itsensä epävarmoiksi opiskellessaan yksin.

Tulet kuitenkin pian tajuamaan, että kaikki tarvitsemasi resurssit löytyvät kodistasi.

Totuus on, että internet ei ole ainoastaan paras lähteesi englannin kielen oppimiseen, vaan se on myös helpoin tapa opiskella kotona milloin haluat.

Sinun ei edes tarvitse pysytellä kotona kaiken aikaa opiskelua varten. Kun sinulla on tarvitsemasi resurssit, voit kuljettaa niitä mukanasi mihin haluat ja voit opiskella missä haluat.

Mikä parasta, voit opiskella omalla tahdilla ilman, että sinun pitäisi seurata opettajan tunteja tai luokkakavereiden saavutuksia ja edistymistä. Saat opiskella mukavassa tahdissa, mikä tekee oppimisestasi vieläkin tehokkaampaa.

8 Tapaa motivoida itseäsi englannin kielen itseopiskeluun

Kuinka sitten aloittaa itsenäinen opiskelu? Ensin sinun pitää löytää tapa, joka on sinulle tuttu, ja jotain, josta nautit samalla.

Tämän pitäisi kohottaa motivaatiotasi, kunnes olet valmis käyttämään muita itseopiskelun lähestymistapoja.

Tässä 8 tapaa aloittaa opiskelu jo tänään:

1. Kuuntele musiikkia ja opettele kaikki sanat

Kaikki pitävät musiikista. Kuitenkin oppiaksesi englantia, sinun pitää pysytellä englanninkielisissä kappaleissa.

Mitkä ovat sinun lempikappaleitasi tällä hetkellä? Pidätkö Ed Sheeranista vai Maroon 5:stä?

Kuuluisien kappaleiden kanssa harjoittelu on aina parempaa, sillä kuulet niitä jopa autossa ollessasi, ruokakaupassa tai kauppakeskuksessa. Voit kuunnella niitä myös englanninkielisissä online-radiokanavissa. Musiikkityylin osalta kannattaa välttää rock- ja rap-musiikkia, sillä sanoista ei välttämättä saa helposti selvää – ne voivat olla liian nopea tai vaikea kuunneltavaksi. Se ei ole hyvää harjoitusta sanavalinnoillesi ja lausumisellesi.

2. Katso englanninkielisiä videoita kiinnostuksen kohteistasi

Haastattelujen ja arvostelujen katsominen auttaa sinua tulemaan tutuksi puhutun englannin kanssa. Opit, kuinka sinun pitäisi kommunikoida muiden ihmisten kanssa. Niiden ei tarvitse olla muodollisia haastatteluja tai arvosteluja. Ehkäpä pidät teknologiasta ja haluat tietää enemmän tietystä mallista. Mikset kuuntelisi arvostelua? Voit katsoa esimerkiksi Apple iPhone 8 vs Samsung Galaxy S8.

Jos pidät elokuvista, voit katsoa lempinäyttelijöidesi haastatteluja. Mitäpä jos katsoisit True or False with Johnny Depp? Sillä ei oikeastaan ole väliä, onko haastattelu tai arviointi uusi. Sillä on väliä, mitä kuuntelet, ja että opit oikeasta englannin kielen sisällöstä.

3. Katso englanninkielisiä elokuvia ja TV-ohjelmia

Englanninkielisten elokuvien ja TV-ohjelmien katsominen auttaa sinua myös parantamaan puhettasi ja kielen ymmärrystä.

Voit kuulla monien eri ihmisten puhuvan toistensa kanssa käyttäen englannin kielen nykyisiä muotoja. Tämä auttaa sinua oppimaan normaalisti käytettyjä slangitermejä, englannin kielen sanontoja ja fraaseja, ja auttaa sinua laajentamaan englannin kielen sanavarastoasi.

Jos sinulla on vaikeuksia ymmärtää mitä näyttelijät sanovat, voit kokeilla käyttää ensin tekstityksiä. Kun olet oppinut sanoja tarpeeksi, voit kokeilla tekstitysten poistamista ja testata englannin kielitaitoasi.

4. Testaa englannin kielioppiasi online-testeillä

Kun opiskelet itsenäisesti, yksi mahdollinen ongelma on se, että saatat olla huomaamatta tekemiäsi virheitä. Toisaalta tämän takia englannin itseopiskelu onkin mahtavaa - voit aina tarkistaa uudestaan ja uudestaan, olitko oikeassa tai väärässä. Itseopiskelijoille elintärkeä kysymys on: “Olenko oikeassa?”

Yksi helppo tapa testata itseäsi on tehdä ilmainen englannin kielen online-testi. Nämä testit testaavat kielioppia, lauseen rakennetta, ymmärtämistä ja paljon muutakin.

Tee näitä testejä viikoittain tai kuukausittain, jotta varmistat olevasi oikealla tiellä.

5. Juttele kavereiden kanssa netissä

Kavereiden kanssa juttelu netissä on aina hauska tapa oppia englannin kieltä lähes huomaamatta. Se on erilaista kuin opettajalle puhuminen, luokassa opiskelu tai englannin käyttö töissä, sillä se on rentoa ja käytetty kieli melko helppoa.

Voit viestitellä Facebook Messengerissä, Twitter-viestien välityksellä tai WhatsApp-äänipuheluilla.

Juttelu on mahtava tapa oppia englantia, sillä siinä pistät käytäntöön asioita, joita olet oppinut normaalilla, stressittömällä tavalla.

Näppäimistön kautta juttelemalla voit aina tarkistaa kielioppivirheet ennen kuin painat enter -näppäintä. Online-puheluiden avulla voit harjoitella puhuttua englantia.

Lisäksi, jos saat kaverisi puhumaan englantia kanssasi, englannin opiskelu on vieläkin motivoivampaa. Pääset esittelemään kavereillesi parantunutta kielitaitoasi, ja sen lisäksi itsevarmuutesi kasvaa, kun huomaat voivasi keskustella luontevasti englantia käyttäen.

6. Lue e-kirjoja, artikkeleita ja online-lehtiä

Englannin opiskelussa lukeminen on yhtä tärkeää kuin kuuntelu. Lukeminen ja kuuntelu terävöittävät mieltä ja auttavat sinua ajattelemaan englanniksi.

Englantia vieraana kielenä puhuvat joutuvat aina kääntämään englanninkielisen tekstin mielessään omaksi äidinkielekseen, mikä taas viivästyttää heidän vastaustaan. Jos mieli on harjoitettu ajattelemaan englanniksi, kielen ymmärtäminen ja puhuminen on helpompaa. Mitä enemmän luet, sitä enemmän altistut englannin lauserakenteille, uudelle sanastolle sekä muodolliselle ja normaalille puheelle. Tämä tarkoittaa, että sinulla on mielessäsi monia erilaisia lauseita, joista voit valita, kun puhut englantia.

Internet on englanninkielisten e-kirjojen, artikkeleiden ja lehtien aarreaitta. Etsi itsellesi lähde, jonka aiheet kiinnostavat sinua.

Pidätkö ruoanlaitosta, puutarhanhoidosta tai suhteista lukemisesta?

Voit lukea mitä vain haluat, sillä kaikki uudet sanat tai jo opitut sanat harjoittavat kielitaitoasi.

Aloita englannin oppiminen jo tänään!

Luo ilmainen tili ja aloita englannin opiskelu jo tänään!
Luo tili

7. Kirjoita omia ajatuksiasi

Lopulta voit harjoittaa kaikkea, mitä olet oppinut.

Mahtava tapa aloittaa, on kirjoittaa jotakin omaa.

Sen ei tarvitse olla netissä julkaistu artikkeli, vaan voit yksinkertaisesti aloittaa henkilökohtaisen päiväkirjan kirjoittamisella. Oman tekstin kirjoittaminen auttaa syventämään oppimaasi ja huomaamaan, kuinka paljon tiedät englannin kieliopista, sanastosta ja kielestä yleisesti.

Kirjoittamisen jälkeen voit tarkastaa kirjoitelmasi virheet. Tehdäksesi tämän, on parasta laittaa tuotoksesi kieliopin tarkastaja -ohjelmaan. Sen avulla voit paikantaa mahdolliset virheet työssäsi.

8. Puhu englantia siellä, mihin menetkin

Englannin kielen harjoittelun ja oppimisen ei pitäisi tapahtua vain kotona tai tuntemiesi ihmisten kanssa.

Jos olet maassa, jossa puhutaan englantia, ja olet menemässä ostoskeskukseen löytääksesi tietyn tuotteen, juttele työntekijälle englanniksi. Älä jännitä! Valmistaudu kotoa lähtiessäsi katsomalla kaikki sanat, joita tarvitset kysyäksesi kysymyksiä ja ostaaksesi tuotteen. Tämä auttaa sinua selittämään mitä haluat, ja se myös auttaa sinua ymmärtämään vastauksen, jonka kuulet.

Ja jos kyselet palvelusta tai tuotteesta puhelimessa, puhu englantia.

Yritä puhua englantia niin paljon kuin pystyt ja mihin tahansa menetkin, jopa silloin, kun keskustelukumppanisi ei puhu sujuvaa englantia. Kyse on kommunikoinnista!

Englannin itsenäisen opiskelun kanssa selviytyminen

Älä ymmärrä minua väärin, englannin itsenäinen opiskelu ei ole helppoa – mutta se on todellakin mahdollista.

Kovan työn ja päättäväisyyden avulla tämä on haaste, jonka voit voittaa. Pidä itsesi aina motivoituneena ja toiveikkaana. Tue aina itseäsi ja muistuta itseäsi, miksi haluat oppia englantia.

Pidempiaikaisen tavoitteen asettaminen mielessäsi pitää sinut liikkeessä. Voit asettaa viikoittaisen tavoitteen, esimerkiksi opettele 20 uutta sanaa viikossa tai juttele puhtaalla englannilla yhdessä keskustelussa kaverin kanssa. Tämä auttaa sinua pysymään motivoituneena.

Sinä voit tehdä sen! Usko itseesi!