Kaikki artikkelit

Motivaatio englannin opiskeluun itsenäisesti

Fakta on, että edellytys englannin menestykselliseen oppimiseen on säännöllinen opiskelu. Jos sinulla ei ole velvollisuutta ottaa englannin tunteja, sinun pitää itse olla motivoitunut pysymään johdonmukaisena uutta kieltä opiskellessasi.

Motivaatio voi olla sisäistä ja ulkoista. Sisäisen motivaation tunnistaa tilanteissa, joissa saamme voimaa jatkaa työskentelyä odotetuista ja saavutetuista tuloksista. Sisäinen motivaatio on se, mikä saa meidät tekemään parhaamme, se on tehokasta, mutta joskus se ei ole tarpeeksi.

Kuitenkin, mikäli sisäinen motivaatio vahvistuu päivittäisen elämän tapahtumista, me keräämme niin sanottua ulkoista motivaatiota. Näissä tilanteissa meitä pakotetaan ottamaan askelia eteenpäin tai tekemään muutoksia mielialasta, haluista ja suunnitelmista riippumatta. Mitä tulee englannin oppimiseen, ulkoinen motivoija voi olla koe tai uusi työpaikka englanninkielisessä maassa.

Tässä muutama esimerkki ulkoisen motivaation luomisesta:

  1. Kommunikaatio englanninkielisissä maissa, foorumeilla ja sosiaalisissa verkostoissa. Etsi foorumi ja seuraa itseäsi kiinnostavaa aihetta.
  2. Aloita blogi mielenkiintoisesta aiheesta ja kerää tekstisi sinne. Näin et opi vain kieltä, vaan hankit myös asiantuntemusta kiinnostuksen kohteistasi.
  3. Oletko suunnitellut lomaa Irlannissa tai Englannissa? Miksi pyytää apua kääntäjiltä? On mielenkiintoisempaa kommunikoida itse maan asukkaiden kanssa.
  4. Entäpä jos olet kuullut hyvästä, englanninkielisestä kirjasta jota ei ole vielä käännetty suomeksi? Ehkä sinä olet se joka tekee sen!
  5. Voit myös asettaa itsellesi tavoitteita, kuten suorittaa TOEFL- tai IELTS-testit saadaksesi kansainvälisen sertifikaatin. Valmistaudu kokeisiin itse! Jos kaikki menee hyvin, mahdollisuutesi saada töitä paranevat huomattavasti!

Aloita englannin oppiminen jo tänään!

Luo ilmainen tili ja aloita englannin opiskelu jo tänään!
Luo tili