Kaikki artikkelit

Miksi englannin oppiminen kannattaa?

Vaikka englanti ei olekaan maailman puhutuin äidinkieli, on se kuitenkin yksi vaikutusvaltaisimpia, ellei vaikutusvaltaisin. Sitä ymmärretään lähes kaikkialla maailmassa, ainakin jollakin tasolla. Tästä syystä englannin oppiminen, tai ainakin sen alkeiden hallinta, on erinomainen etu missä päin maailmaa tahansa.

Ei ole väliä oletko nuori tai vanha, koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa englannin opiskelua. Varsinkin ulkomaille matkustettaessa kielitaito on suuri lisä, sillä pystyt kommunikoimaan monenlaisten ihmisten kanssa, monissakin tilanteissa. Joissakin maissa ymmärretään kyllä suomeakin, mutta tähän ei kannata täysin luottaa tai turvautua. Ei pidä olettaa, että vaikka Espanjassa asuukin paljon suomalaisia, osaisivat myös paikalliset suomea.

Kielitaito voi tulla eduksi myös koti-Suomessa. Ulkomailta tullut turisti saattaa pyytää apua tai ohjeita, työpaikallesi voi tulla kansainvälinen yritysjohtaja vierailulle tai ehkä olet nähnyt internetin kuvahaussa ihanan ruokalajin jonka haluaisit valmistaa, mutta et löydä sille suomenkielistä reseptiä. Tai ehkä pomosi haluaisi lähettää juuri sinut työkomennukselle ulkomaille, mutta sinua pelottaa, kuinka pärjäät heikolla kielitaidollasi?

Englannin oppimisesta saattaa siis olla hyötyä yllättävissäkin tilanteissa. Vaikka et vielä osaisikaan kieltä täydellisesti, älä kuitenkaan menetä toivoasi. Tärkeintä on kuitenkin yrittää ja ottaa oppia tehdyistä virheistä. Vaikka tänään et ehkä muistakaan jotakin tiettyä lausetta tai termiä, viikon päästä asia saattaa olla täysin erilainen. Kukaan ei opi englantia yhdessä yössä, mutta jo pienellä päivittäisharjoittelulla opit perusteet yllättävänkin nopeasti.

Aloita englannin oppiminen jo tänään!

Luo ilmainen tili ja aloita englannin opiskelu jo tänään!
Luo tili