Kaikki artikkelit

Kuinka oppia englantia puhumalla kotona: 5 hauskaa ja helppoa ideaa

Miksi englantia kannattaa opetella kotona?

5 hauskaa ja helppoa tapaa oppia englantia puhumalla kotona

1. Chattaile ystävien kanssa verkossa

Mikä sen parempi tapa oppia puhumaan englantia kuin ystävien kanssa? Näppäimistöchatin sijaan miksi et soittaisi videopuhelua heille? Tällä tapaa harjoittelet englannin puhumista keskustelevasti. Tämä on hyvää harjoittelua molemmille.

2. Soita asiakaspalveluun

Sinulla ei tarvitse olla oikeaa kysymystä tai valitusta soittaaksesi asiakaspalveluun. Mutta englannin oppimisen takia, teeskentele, että sinulla on kysyttävää. Useimmilla isoimmilla kansainvälisillä yrityksillä on englanninkielisiä asiakaspalvelijoita. Ajattele sitä ilmaisena englanninkielen oppituntina.

Yksi tapa on kysyä heidän tuotteistaan:

Hi, I recently bought your anti-aging skin cream. I like it, but I find it too oily for my skin, would you recommend anything else?

Myöhemmin voit jatkaa kysymällä, mitä muita tuotteita heillä on, ja voit kysellä lisää, millaisia tuotteita etsit.

Jos et halua kysyä tuotteista, voit aina kysyä heidän hyvitys- ja palautuskäytännöistä. Tässä tapauksessa voit aloittaa seuraavasti:

I recently bought a shirt, but it doesn’t fit right. What’s your return policy?

Huomaat pian aloittaneesi keskustelun asiakaspalvelijan kanssa.

3. Äänitä itseäsi

Itsensä äänittäminen auttaa määrittämään ääntämisvirheitä. Äänittämiseen voit käyttää älypuhelinta, tablettia tai vaikka läppäriä.

Etsi itsellesi teksti, jonka haluat lukea, ja avaa laitteesi äänityssovellus ja aloita itsesi äänittäminen.

Oman äänen äänittäminen on vasta ensimmäinen vaihe. Tärkeämpää on tarkistaa äännätkö sanat oikein.

Pidä englanninkieliset äänitykset kotona, kunnes olet hionut lukemasi tekstin ääntämisen täydelliseksi. Sen jälkeen voit vaihtaa toiseen tekstiin ja haastaa itseäsi vaikeammalla sanastolla.

4. Opettele suosikkielokuvasi repliikit

Sinulla on varmasti muutamia suosikkielokuvia, joita tykkäät katsella uudelleen ja uudelleen. Tällä kertaa voit nauttia niistä enemmän puhumalla aivan kuin olisit osa elokuvaa. Puhu näyttelijöiden mukana äläkä unohda puhua tunteella.

Suosittelemme klassisia amerikkalaisia elokuvia, joita voit katsella myöhemmin, jos et keksi muuta. Lisäksi, jos sinulla on vaikeuksia tunnistaa puhuttuja sanoja, voit aina googlettaa elokuvan litteroinnin.

Litterointi on elokuvan koko käsikirjoitus, josta voit seurata vuoropuhelua. Esimerkiksi, jos haluat sanoa Tom Cruisen repliikit elokuvasta “Kunnian miehiä” etsi “A Few Good Men transcript” Googlen hakukentästä.

5. Pidä ääniblogia

Ääniblogi on aivan kuin podcastien blogi, johon äänität itseäsi muiden kuunneltavaksi. Voit puhua mistä vain: elokuva-arvosteluita, tarinoiden jakamista, mielipiteen antamista, jne. Äänittämisen jälkeen voit ladata ne blogillesi ja antaa muiden ihmisten kuulla, mitä sinulla on sanottavaa.

Jos sinulla on englanninkielisiä ystäviä, pyydä heiltä rakentavaa palautetta. He voivat antaa sinulle ääntämisvinkkejä, kehuja ja tapoja parantaa.

Audioblogia varten aloita tekemällä ilmainen blogi (kokeile Blogger tai Tumblr). Seuraavaksi käytä äänityssovellusta ja äänitä puhettasi. Lataa äänitykset blogiisi ja julkaise verkkoon. Ta-da!

Aloita englannin oppiminen jo tänään!

Luo ilmainen tili ja aloita englannin opiskelu jo tänään!
Luo tili