Kaikki artikkelit

Englantia ympäri maailmaa: kuinka monessa maassa puhutaan englantia?

Jos puhut englantia, voit kommunikoida ihmisten kanssa kuudella mantereella.

Englannin puhujia löytyy Kanadan pohjoiskärjestä Afrikan eteläkärkeen ja kaikkialta niiden välillä.

Se on loistava uutinen englannin oppijoille!

Opit todella maailmanlaajuista kieltä, joka laajentaa henkilökohtaisia ja ammatillisia yhteyksiäsi ympäri maailmaa.

Ensin meidän täytyy määritellä, mitä tarkoittaa, että maa on "englanninkielinen".

Sheffieldin yliopiston mukaan on 18 maata, joissa suurin osa väestöstä on englannin äidinkielenään puhujia. Näihin kuuluvat maat ympäri maailmaa, Kanadasta Bahamalle ja Australiaan.

Tämä luku on kaukana kokonaismäärästä, koska se ei sisällä maita, joissa englanti on virallinen kieli mutta ei ensisijainen puhuttu kieli. Yli 50 maata on virallisesti listannut englannin yhdeksi virallisista kielistään, mutta monissa niistä—kuten esimerkiksi Kamerunissa—kukaan ei välttämättä puhu kieltä päivittäisessä elämässä.

Joissakin maissa englanti on de facto virallinen kieli. Tämä tarkoittaa, että se on päivittäisen elämän ja työn ensisijainen kieli, vaikka sitä ei ole virallisesti lueteltu viralliseksi kieleksi. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ei ole virallista kieltä, mutta englanti on de facto virallinen kieli.

Lopuksi, monissa muissa maissa englantia puhutaan vähemmistökielenä. Toisin sanoen, vain osa väestöstä puhuu sitä tai sitä käytetään vain tietyissä yhteyksissä, kuten koulussa tai turismissa.

Englanninkieliset maat Amerikassa

Kuten mainitsimme aiemmin, Yhdysvalloissa ei ole virallista kieltä, mutta suurin osa väestöstä puhuu englantia, ja se on koulutuksen ja hallinnon kieli.

Kanada on toinen pääasiallisesti englanninkielinen maa Amerikassa, vaikka ranska on maan toinen virallinen kieli ja suuri osa väestöstä puhuu molempia kieliä.

Monissa Karibian maissa puhutaan myös englantia. Tässä ovat maat ja alueet, joissa englanti on virallinen kieli:

On tärkeää huomata, että vaikka englanti on virallinen kieli, monet näiden maiden asukkaista eivät puhu englantia, vaan saattavat kommunikoida pääasiassa espanjaksi, ranskaksi, ranskan kreoliksi tai muilla kielillä päivittäisessä elämässään.

Aloita englannin oppiminen jo tänään!

Luo ilmainen tili ja aloita englannin opiskelu jo tänään!
Luo tili

Englanninkieliset maat Euroopassa

Tiesitkö, että 90% eurooppalaisista koululaisista opiskelee englantia jossain vaiheessa koulutustaan? Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että he puhuisivat sitä sujuvasti aikuisina.

Euroopassa on useita maita ja alueita, joissa englantia puhutaan pääasiallisesti ja/tai joissa englanti on virallinen kieli. Ne ovat:

Englanninkieliset maat Aasiassa

Aasiassa on joitakin maita, joissa englanti on virallinen tai de facto virallinen kieli, vaikka se ei välttämättä ole ensisijainen kieli. Ne ovat:

Intiassa, Pakistanissa ja Filippiineillä englanti on virallinen kieli, vaikkakin sitä käytetään pääasiassa hallinnossa ja koulutuksessa. Singaporessa englanti on virallinen kieli ja laajalti puhuttu kieli.

Nyt kun tiedät, kuinka monessa maassa puhutaan englantia, on aika harjoitella omaa englannin taitoasi! Toivottavasti tämä lista motivoi sinua opiskelemaan, sillä kielen osaaminen voi avata ovia matkustamiseen moniin eri maihin ympäri maailmaa. Monet ihmiset oppivat puhumaan englantia, joten sinulla on paljon seuraa harjoitellessasi puhumista ja lukemista sekä valmistautuessasi lisäämään kielen osaksi päivittäistä elämääsi.